İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülen duruşmaya Adnan Oktar, bazı sanıklarla birlikte bizzat katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) aracılığıyla bağlandı. Sanıkların avukatları da duruşmada hazır bulundu.
BERAAT EDİLEN SUÇLAR: SAHTECİLİK, KAÇAKÇILIK VE BELGEDE TAHRİFAT
Adnan Oktar ve diğer sanıklar daha önce “resmi belgede sahtecilik”, “resmi belgeyi bozmak ve yok etmek”, “kaçakçılık”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamalarıyla yargılanmıştı. İlk yargılamada Oktar, sahtecilik ve kaçakçılık dahil olmak üzere bazı suçlardan ayrı ayrı beraat etmişti.
SAVCILIKTAN ‘TEFRİK’ TALEBİ GELMİŞTİ
Dava sürecinde savcılık makamı, “kaçakçılık” ve “resmi evrakta sahtecilik” suçlarının dosyadan ayrılarak tefrik edilmesini, yani ayrı bir yargılamaya konu edilmesini talep etti.
OKTAR'DAN DİKKAT ÇEKEN SAVUNMA
Savunması sırasında çeşitli iddialarda bulunan Adnan Oktar, Ekrem İmamoğlu üzerinden dikkat çekici bir kıyaslama yaparak, kendilerine yöneltilen suçlamaların “samimiyetsiz” olduğunu öne sürdü. Oktar, “Ben mehdilik iddiasında değilim, Türkiye’de yüzlerce mehdi adayı var” derken, kadınlara yönelik ilginin kıskanıldığını iddia etti. Ayrıca İsrail-Filistin meselesinde arabuluculuk yapabileceğini ve kadın cinayetlerini durdurabileceğini savundu.
MAHKEMEDEN 16 SANIK HAKKINDA BERAAT KARARI
İstinafın bozma kararıyla yeniden görülen davada mahkeme, 13 sanık hakkında isnat edilen fiillerin Türk Ceza Kanunu kapsamında suç oluşturmadığını belirtti ve beraatlerine karar verdi. Kalan 3 sanık hakkında ise suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.