Üniversitenin Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLMER) ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen program, üç hafta süren yoğun ve zengin içerikli etkinliklerin ardından tamamlandı.

15 ÜLKEDEN 16 ÖĞRENCİ TÜRKİYE’Yİ YAKINDAN TANIYIP DENEYİMLEDİ

Türkçeyi öğrenmek ve Türkiye’yi tanımak isteyen farklı milletlerden öğrencileri bir araya getiren yaz okulu, bu yıl 15 farklı ülkeden gelen 16 katılımcıyı ağırladı. Öğrenciler, HBV DİLMER bünyesinde verilen Türkçe dil eğitiminin yanı sıra birçok kültürel faaliyete katılarak Türkiye'nin tarihî, kültürel ve sosyal zenginliklerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

8-7

GEZİLER, ATÖLYELER VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE DOLU ÜÇ HAFTA

Yaz okulu süresince katılımcılar, başkent Ankara başta olmak üzere farklı şehirlerdeki tarihî ve turistik mekânları gezerek Türkiye’nin kültürel mirasını yakından tanıdı. Ayrıca teknoloji kuruluşlarına ziyaretler, Türk Mutfağı Atölyesi gibi etkinliklerle Türkiye’nin çağdaş ve geleneksel yönlerini birlikte deneyimlediler.

7-7

AUZEF bütünleme sınavı sonuçları açıklandı mı? AUZEF sınav sonuçları sorgulama
AUZEF bütünleme sınavı sonuçları açıklandı mı? AUZEF sınav sonuçları sorgulama
İçeriği Görüntüle

KAPANIŞTA SANAT VE DOSTLUK BİR ARADAYDI

Programın finali ise oldukça renkli anlara sahne oldu. Kapanış töreninde öğrenciler, öğrendikleri Türkçe şiir ve şarkıları seslendirdi, aynı zamanda kendi ülkelerine ait yöresel dansları da sergileyerek kültürler arası etkileşimin güzel bir örneğini sundular. Programın sonunda HBV DİLMER Müdürü Doç. Dr. Tayfun Haykır, katılımcılara katılım sertifikalarını takdim etti.

6-15

Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin uluslararasılaşma vizyonu kapsamında düzenlenen Türkçe Yaz Okulu, sadece dil öğretimiyle sınırlı kalmayıp kültürel paylaşım ve dostluk köprülerinin kurulmasına katkı sağladı. Üniversite yetkilileri, benzer programların önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Hacer Koca