Türkiye’nin havacılık camiasında amatör pilot olarak tanınan Mehmet Demirci, aynı zamanda başarılı bir elektrik mühendisi olarak da dikkat çekiyor. 57 yaşındaki Demirci, havacılığa olan tutkusunu meslek hayatı ile birleştirerek, kendi uçuş deneyimlerini zenginleştirmeyi başarmış nadir isimlerden biri.

ELEKTRİK MÜHENDİSİ VE HAVACILIK TUTKUNU

Mehmet Demirci, uzun yıllar elektrik mühendisliği alanında çalıştı. Teknoloji ve mühendislik alanındaki birikimini, uçak kullanımı ve havacılıkta da uygulayarak, amatör pilotluk kariyerinde önemli bir yer edindi. Uçuş lisansını aldıktan sonra çeşitli küçük ve özel uçaklarla deneyim kazanan Demirci, son olarak TC-RTO tescilli Mooney M20J tipi uçağı ile dünya turuna çıkmaya karar verdi.

Pılot

DÜNYA TURU HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Demirci’nin dünya turu projesi, hem havacılık tutkusunun bir göstergesi hem de Türkiye’de amatör pilotların motivasyon kaynağı oldu. Sivrihisar’dan havalanan Mehmet Demirci, Türkiye sınırları dışındaki ülkelerdeki deneyimlerini artırmak, farklı coğrafyalarda uçuş yeteneklerini geliştirmek amacıyla uzun soluklu bir uçuş planı yaptı.

Nurullah Bakır kimdir, nereli? Nurullah Bakır yeni görevi
Nurullah Bakır kimdir, nereli? Nurullah Bakır yeni görevi
İçeriği Görüntüle

ARTİN’DE YAŞANAN ÜZÜCÜ OLAY

Artvin semalarında henüz kesinleşmeyen bir nedenle uçağı kırıma uğrayan Demirci ve yanında bulunan kişi, ciddi yaralanmalar yaşadı. Hemen olay yerine sevk edilen kurtarma ekipleri, yaralıların sağlık durumunu yakından takip ediyor.

Mehmet Demırcı

HAVA SEKTÖRÜ VE AMATÖR HAVACI CAMİASI ÜZÜNTÜDE

Mehmet Demirci’nin yaşadığı kaza, Türkiye’de hem profesyonel hem de amatör havacılık camiasında büyük üzüntü yarattı. Demirci, cesareti ve tutkusu ile örnek alınan bir isim olarak anılıyor. Yaşanan talihsiz kazanın ardından ailesine, sevenlerine ve havacılık camiasına geçmiş olsun dilekleri iletiliyor.

PİLOT MEHMET DEMİRCİ KİMDİR?

57 yaşında olduğu bilinen Mehmet Demirci’nin asıl mesleği elektrik mühendisi olarak biliniyor. Mesleki başarısının yanı sıra, havacılık alanındaki özverisi ve merakı da biliniyor. Elektrik mühendisliği ile havacılığı bir araya getiren Demirci, uçuş teknikleri ve mühendislik bilgilerini birbirini tamamlayan unsurlar olarak değerlendirdi. Türkiye’de amatör pilotluk faaliyetlerine katılımı ve havacılık tutkusuyla birçok genç pilot için ilham kaynağı oldu.

Kaynak: Haber Merkezi