Bu yıl 13. kez düzenlenecek olan Engelsiz Filmler Festivali (EFF2025)23-29 Mayıs 2025 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Puruli Kültür Sanat organizasyonuyla hayata geçirilen festival, her yıl olduğu gibi tüm gösterim ve etkinlikleri ücretsiz ve erişilebilir altyapı ile sunmaya devam ediyor.

Tematik odak: “Bir Çağ Yangını”

Festival bu yıl “Bir Çağ Yangını” başlığı altında, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde tüm dünyayı etkileyen ekonomik, toplumsal ve politik krizleri sinema ve sanat yoluyla ele almayı hedefliyor. Gösterimlerin yanı sıra konuşmalar, paneller ve bir fotoğraf sergisi de ziyaretçilere açık olacak.

Konut Satışlarında Yatırım Etkisi Devam Ediyor Konut Satışlarında Yatırım Etkisi Devam Ediyor

“Tamamen Politik” seçkisi Ankara’da

Festival programında öne çıkan bölümlerden biri de, Goethe-Institut Ankara işbirliğiyle sunulan Dresden Kısa Film Festivali seçkisi. “Tamamen Politik” başlıklı bu özel bölümde; günlük hayatın en sıradan yönlerinin bile politik etkilerle şekillendiğine dikkat çeken kısa filmler izleyiciyle buluşacak. Seçkide yer alan yapımlar:

  • Anasının Kuzusu (Mother’s Child)

  • Bataklıkların Efendisi (The Master of the Swamps)

  • Ben İrpin’de Öldüm (I Died in Irpin)

  • Dağlar Ülkesi (Land of Mountains)

  • Münferit Bir Olay (A Single Incident)

Gösterimin ardından, Dresden Kısa Film Festivali Direktörü Anne Gaschütz, izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Herkese açık ve erişilebilir

Festivalin en dikkat çekici yönlerinden biri, tüm filmlerin sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı seçenekleriyle sunulması. Ayrıca söyleşiler ve ödül töreni gibi etkinlikler de işitme ve görme engelli bireyler için erişilebilir biçimde gerçekleştiriliyor.

Programdan bir konuşma: “Alevler Arasında Anka’nın Peşinde”

Festival kapsamında gerçekleşecek bir diğer etkinlik ise, Atakan Foça ve Oktay Özel tarafından gerçekleştirilecek “Alevler Arasında Anka’nın Peşinde” başlıklı konuşma. 24 Mayıs saat 15.15’te Goethe-Institut Ankara’da yapılacak bu buluşmada, krizlerle şekillenen çağımızda hakikat, tarih ve toplumsal tahayyül tartışmaya açılacak.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat