ANKARA İÇİN GÜZEL BİR FUAR

Önceki dönemlerde Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmış olan Karton Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Canip Karakuş, fuara ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, “Ankara Giyim Sanayicileri olarak gayet güzel bir fuar oldu.  İnşallah tekrarı daha güzel olur. Başarılar diliyoruz her zaman olduğu gibi. Ankara için güzel bir fuar oldu.” ifadesini kullandı.

DENİM VE KOT PARÇALARINDAN TABLOLAR

COF’24 fuarında canlı performans sergileyen İleri Dönüşüm Sanatçısı Muhammed Mulbay, çalışmalarına ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Denim ileri dönüşüm sanatçısıyım. Atık kumaşları, kot parçalarını keserek tablolar yapıyorum. Bu tablolardaki amacım ileri dönüşüm, geri dönüşümden farklı. Çünkü geri dönüşümde kullanılan atık kumaş ikinci kalite kumaş yapmaya yarıyor. Fakat ileri dönüşüm, kumaşın ya da materyalin ana amacının dışında kullanılmış olması anlamına geliyor. Burada da kot kumaşı yani denim kumaşını tercih etmemdeki sebep, herkesin üzerinde bir denim kumaşı veya kot kumaşı olmasından kaynaklanıyor.”

TEKSTİLE YARDIMCI ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren AkalBatu firma yetkilisi Alper Yüksel, yürüttükleri faaliyetler hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, “Biz, kıyafete, tekstile yardımcı ürünler üretiyoruz. Nedir bu yardımcı ürünler? Kıyafetin üstünde olmayan ürünler. Örneğin kıyafetin askısı, alışverişten sonra kıyafeti koyduğunuz o karton çantalar, naylon poşetler, kargo poşetleri veya fiyatları yapıştırdığınız fiyat etiketleri. Biz, birçok yerel markadan tutun, birçok dünya markasına kadar hepsiyle çalışıyoruz. Lüks gruplar da var içlerinde, daha ekonomik ürünler satan markalar da var. 35 farklı ülkeye ihracatımız var. Avrupa’da birçok firmanın kağıt ürünlerini çok uzun bir süredir biz temin ediyoruz. Ambalaj, hediye paketi, çanta veya e-ticaretle alakalı yardımcı ürünlerin, sarf ürünlerinin çoğunu üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

PANELDE MODA HAZIR GİYİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUŞULDU

COF’24 fuarının ilk gününde, “Moda Hazır Giyim ve Sürdürülebilirlik” konulu panel de düzenlendi. Oturum Başkanlığını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBV) Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birsen Çileroğlu’nun yaptığı panelin konuşmacıları; AHBV Üniversitesi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Yaşar Çeğindir, Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Egemen Nadasbaş ve Multidisipliner Tasarımcı, Sürdürülebilir Dünya Aktivisti Nejla Güvenç oldu.

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu: Engelliler için Türkiye’ye örnek projeler geliyor! Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu: Engelliler için Türkiye’ye örnek projeler geliyor!

Muhabir: Necdet Gürsoy