17 Mayıs’taki şenliğe her yaştan mahalleli katıldı. Ören Sokak boyunca kurulan stantlarda; resim ve el sanatları çalışmaları, mahalle sakinlerinin hazırladığı el emeği ürünler ve geleneksel lezzetler yer aldı.
KERMES GELİRİ ZİÇEV’E BAĞIŞLANACAK
Bahar Şenliği’ne ilişkin ankaranethaber.com muhabirine açıklamalarda bulunan Mebusevleri Mahallesi Muhtarı Sultan Eda Uluyurt, muhtarlıkta ilk döneminde olduğunu belirterek, “Bu benim için çok kıymetli, seçim zamanında kapı kapı gezdiğim zaman bana komşularım hep şöyle söylediler. ‘Biz evde bir şeyler örüyoruz, takı yapıyoruz, pasta börek yapıyoruz ama bunu satacak yerimiz yok. Uzaklara da gidemiyoruz. Keşke mahallemizde imkân olsa da biz de satabilsek.’ demişlerdi. Ben de ‘Size bunu yapacağım.’ demiştim. Bir sene gecikmeli de olsa böyle bir etkinlik düzenledik. Tüm stantlarımız mahalle komşularımızdan oluşuyor, hepsi mahallemizde oturan apartman komşuları, sokak komşuları. Güzel bir etkinlik oldu. Çankaya Belediye Başkan Yardımcımız Yusuf Aknişan da teşrif etti, bizim için çok kıymetliydi. Yazarımız Fatih Türkoğlu bizle birlikteydi, yeni kitabını tanıttı, çok kıymetliydi. Aynı zamanda buradan elde edilen geliri de Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)’e bağışlıyoruz. Makbuzu da sayfamızda paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.
HOBİ AMAÇLI AKSESUARLAR YAPIYORUM
Kermese katılan mahalle sakinlerinden Yağmur Ogurlu, ankaranethaber.com muhabirine açıklamalarda bulundu. Tezgâhında takı, toka aksesuarlar ve 3D yazıcı ile basılan figürler bulunduğunu belirten Ogurlu, “Ben turizm mezunuyum, ev hanımıyım, şu an iki çocuk annesiyim. Bu mahallede oturuyorum. Muhtarımız Eda hanımın sağladığı fırsatla da burayı değerlendirmek istedik. Kadın muhtar olmasının faydalarını görüyoruz. Tezgâhımızda plastik aksesuarlar kalemlik, kolye uçları, tokalar, defterler var. Fiyatlar değişiyor, 100 liradan başlıyor, yukarılara çıkıyor. Hobi amaçlı, amatör bir şekilde e-ticaret’le uğraşıyorum.” şeklinde konuştu.
ORYANTALİST TARZDA RESİMLER
Kermese yağlı boya tablolarıyla katılan ve GATA Sağlık Bilimleri Ön Lisans öğrencisi olduğunu belirten Ülkü Yılmaz Gülabioğlu, “Buket Çetinkaya Atölyesinin öğrencilerindenim. Bugün de kermesimize katıldık. Hem destek olmak için hem ürünlerimizi satışa sunmak için. Mahallemizde böyle organizasyon olduğu için çok mutluyuz. Muhtarımız Eda hanıma da ayrıca teşekkür ediyoruz. Sanat eğitimim yok, tamamen kendi çabamla, Allah vergisi diyeyim. Adıyaman’da kaldık bir dönem eşimin işinden dolayı. Orada hocamız Mehmet Kaplan’dan ders alarak biraz öğrendim, sonra kendimi geliştirdim. Orjinal yağlı boya resimler yapıyorum, oryantalist çalışıyorum genellikle. Hocamız spatulayla çalışmayı tercih ederdi, ben genellikle fırçayla çalışmayı tercih ediyorum.” dedi.