Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tedavi sürecinin 18. gününde, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatı boyunca hem siyasette hem sanatta iz bırakan Önder’in vefatı, Türkiye kamuoyunda büyük bir üzüntüyle karşılandı. Roman yazarı ve yakın dostu Tarık Tufan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Önder’in anlam yüklü vasiyetini kamuoyuna duyurdu.

EDEBİYAT, SİYASET VE MİZAHIN İÇ İÇE OLDUĞU BİR HAYAT SON BULDU

Bir dönem sinema ve şiirle tanınan, ardından Türkiye siyasetine yön veren isimlerden biri haline gelen Sırrı Süreyya Önder, uzun süredir hastanede tedavi görüyordu. Sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşan Önder, 18 günlük yoğun tedaviye rağmen çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. 62 yaşındaki siyasetçinin vefatı, TBMM’de ve DEM Parti’de büyük bir üzüntüyle karşılandı.

YAZAR TARIK TUFAN, ÖNDER’İN VASİYETİNİ AÇIKLADI

Yakın arkadaşı, yazar Tarık Tufan, sosyal medya hesabından yaptığı duygusal paylaşımda, Önder’in cenazesiyle ilgili özel bir vasiyetini paylaştı. Tufan’ın aktardığına göre Önder, bir cenazeye birlikte katıldıkları sırada, kendi tabutunun arkasından Şeyh Galip’in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed için yazdığı “Naat-ı Nebevi”nin okunmasını istemişti.

Tarık Tufan

“FİLM YAPALIM" TEKLİFİNE SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN YANITI DİKKAT ÇEKTİ

Tarık Tufan, son dönemde hastanede ziyaret ettiği Önder ile aralarında geçen kısa ama anlamlı bir diyaloğu da paylaştı. Tufan, Önder’e “Yoruldun Sırrı abi, gel film yapalım” dediğini, Önder’in ise “El hükmü lillah” diyerek cevap verdiğini aktardı.

TBMM’de vekil sayısı düştü! Son bir yılda 8 sandalye boşaldı TBMM’de vekil sayısı düştü! Son bir yılda 8 sandalye boşaldı

 “El hükmü lillah” ifadesi, “Hüküm yalnızca Allah’a aittir” anlamına geliyor. Bu kısa yanıt, hem teslimiyetin hem de derin bir farkındalığın ifadesi olarak dikkat çekti.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER KİMDİR?

1962 yılında Adıyaman’da dünyaya gelen Sırrı Süreyya Önder, sinema yönetmeni, senarist, şair ve siyasetçi kimlikleriyle tanındı. “Beynelmilel” gibi ödüllü filmlere imza atan Önder, 2007 yılından itibaren aktif siyasete atıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve daha sonra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) çatısı altında milletvekilliği yaptı. Kürt sorununa dair çözüm sürecinin önemli figürlerinden biri olan Önder, TBMM Başkanvekili olarak görev yaparken rahatsızlandı.

CENAZE TÖRENİNE DAİR DETAYLAR BEKLENİYOR

Sırrı Süreyya Önder’in cenazesine ilişkin detayların önümüzdeki günlerde ailesi ve yakın çevresi tarafından açıklanması bekleniyor.

SİYASET VE SANAT CAMİASI YASTA

Önder’in vefatının ardından birçok siyasetçi, sanatçı ve edebiyatçı sosyal medya üzerinden taziye mesajları paylaştı. Ortak mesaj ise aynıydı: “Sırrı Süreyya Önder, fikirleriyle, mizahıyla, cesaretiyle ve kalemiyle bu ülkenin ruhuna iz bıraktı.”

Kaynak: HABER MERKEZİ