Ankara’da temizlik aracı park halindeyken alev aldı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, TEDAŞ Spor Tesisleri’nde park halinde bulunan bir temizlik aracı, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Araçta çıkan yangın kısa sürede büyürken, çevredeki vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Patlamalar paniğe yol açtı

Yangın sırasında aracın içinden patlama sesleri duyuldu. Yaşanan patlamalar, çevredekilerde korkuya neden olurken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ankara İtfaiyesi’ne bağlı ekipler yangına hızlıca müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı.

Araç kullanılamaz hale geldi

Yangın sonucunda temizlik aracı tamamen kullanılamaz hale geldi. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.

Yangın cep telefonu kamerasına yansıdı

Yangın anı, olay yerinde bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde alevlerin aracın tamamını sardığı ve arka arkaya patlama seslerinin duyulduğu görülüyor.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor

Yetkililer, park halindeki temizlik aracında çıkan yangının nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Araç yangını ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayın sabotaj ya da teknik arızadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı yapılacak incelemeyle netlik kazanacak.

Kayseri'de belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i Ağır 9 Yaralı Kayseri'de belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i Ağır 9 Yaralı

Araç Yangını Anında Ne Yapmalısınız? Hayat Kurtaran Adımlar

Araçta yangın çıktığında önce panik yapılmamalı, araç derhal güvenli bir yere çekilmelidir. Eğer araç hareket halindeyse, trafiği aksatmayacak şekilde yol kenarına alınmalı ve hemen durdurulmalıdır. Motor kapatılmalı, kontak anahtarı çıkarılmalı ve araç terk edilmelidir.

Araçtaki herkesin hızlıca tahliye edilmesi sağlanmalı, mümkünse camlar ve kapılar açık bırakılmalıdır. Aracın yakınında durulmamalı, en az 30 metre uzaklaşılmalıdır. Çünkü yangın büyüyebilir ve araç patlayabilir.

Yangın fark edildiği anda 112 Acil Çağrı Merkezi aranarak itfaiye ekiplerine haber verilmelidir. Yangın küçükse ve yangın söndürme tüpü varsa, kontrollü bir şekilde müdahale edilebilir. Ancak kaput tamamen açılmamalı, alevle temas riski en aza indirilerek yangın tüpüyle alttan müdahale edilmeye çalışılmalıdır. Yangın büyümüşse ya da kontrol altına alınamıyorsa müdahale edilmeden derhal uzaklaşılmalıdır.

Araç LPG’liyse veya yakıt sızıntısı varsa, patlama riski daha da artar. Bu nedenle güvenli mesafe korunmalı ve olay profesyonel ekipler tarafından kontrol altına alınana kadar beklenmelidir.

Araç yangınlarına karşı önlem olarak araçta her zaman yangın tüpü bulundurulması, düzenli araç bakımlarının yapılması ve yakıt sistemlerinin sızdırmazlığının kontrol edilmesi önemlidir.

Kaynak: İHA