İki yıllık ön lisans programlarından lisans eğitimine geçmek isteyen adaylar, bu sınav sayesinde dört yıllık üniversite bölümlerine geçiş yapma hakkı kazanacak. Peki DGS saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek ve sınavda kalem-silgi gibi malzemeler verilecek mi? İşte merak edilenler...
DGS 2025’te Kaç Soru var, Soru Dağılımı Nasıl?
2025 DGS, 20 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Sınav, 10:15’te başlayacak ve 135 dakika (2 saat 15 dakika) sürecek. Sınavda toplam 100 soru yer alacak; bunların 50’si sayısal, 50’si sözel alandan olacak. Sorular, adayların muhakeme, problem çözme ve analiz becerilerini ölçmeye yönelik olarak hazırlanıyor.
DGS Saat Kaçta Başlayacak?
Başlangıç saati: 10:15
Bitiş saati: 12:30
Toplam süre: 135 dakika
Adayların, sınav günü en geç saat 10.00’a kadar sınav binasında olmaları gerekiyor. 10.00'dan sonra gelenler hiçbir şekilde sınav salonuna alınmıyor. Ayrıca, sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ya da son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmek kesinlikle yasaktır.
DGS’de Kalem ve Silgi Veriliyor mu?
Tıpkı ÖSYM’nin diğer sınavlarında olduğu gibi, DGS'de de kalem, silgi ve kalemtıraş ÖSYM tarafından temin ediliyor. Adayların yanlarında kalem, silgi, cetvel gibi kırtasiye ürünleri getirmesi yasak.
Sınava gelirken aşağıdaki eşyaları getirmeniz yasaktır:
- Cep telefonu, akıllı saat, bluetooth kulaklık, çağrı cihazı ve tüm elektronik cihazlar
- Sözlük işlevi olan cihazlar, hesap makineleri, pergel, cetvel, açıölçer gibi araçlar
- Kitap, dergi, not kağıdı, defter, sözlük gibi her türlü yayın
- Çanta, cüzdan, anahtar, takı, güneş gözlüğü, toka (sade toka hariç)
- Pet şişede içecekler, kutu ilaçlar, yiyecek ve gıda ürünleri
Ancak adaylar, bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içinde yalnızca su getirebilir. Sınav salonuna, yalnızca nüfus cüzdanı ve sınav giriş belgesi ile girilmesi önerilir.
DGS'ye Girecekler Ne Yapmalı?
Sınav günü stresten uzak durmak, sınav saatinden önce bina çevresinde hazır olmak ve belgeleri eksiksiz şekilde getirmek başarı için kritik öneme sahip. DGS, adaylara lisans eğitimine geçiş için önemli bir fırsat sunarken, ÖSYM kurallarına tam uyum da süreci sorunsuz tamamlamak için büyük önem taşıyor.