Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporlarına dayanarak Ankara'da beklenen kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışı için vatandaşları uyardı. Özellikle sel riski ve trafikte muhtemel aksamalara karşı dikkatli olunması istendi.
DEVAM ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ..
KAPSAMLI TAMİZLİK YAPILDI
ABB’nin uyarısıyla birlikte Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, kum, çakıl, yaprak, dökülen yağ ya da bebek bezi gibi maddeler ile tıkanan ızgaralar nedeniyle yaşanabilecek sel ve su taşkınlarının önüne geçmek için Başkent genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması yürüttü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, son 2 ayda 74 bin 877 ızgaranın, 871 sel kapanının ve 65 altgeçidin temizlendiğini duyurdu. ASKİ, Ankara’nın 25 ilçesinin tamamında gerçekleştirilen rutin temizlik, bakım ve onarım çalışmaları ile Başkent’i sağanak yağışa hazır hale getirmek için var gücüyle çalışıyor.
FELAKET OLMADAN ÖNLEM ALMAK
“Şehrimizin bütün yağmur suyu altyapısını zaten düzenli aralıklarla temizliyoruz” diyen Akçay, şunları söyledi: “Şimdi kent genelinde çok daha planlı bir temizlik çalışması yürütüyoruz. Ankara’da sel ve su baskını yaşanabilen her bir noktanın kontrol ve temizliğini sağlamak için özenle hazırlanmış bir programı devreye alıyoruz. Bu sayede sistemimizde kayıtlı ızgaraları yılda en az 3 kez gözden geçirip tıkalı mı diye kontrol edeceğiz…”
DOLULUKTAN TAŞKIN BİTECEK
ASKİ Genel Müdürü, düzenli bir program ve plan dâhilinde temizlik çalışması yaparak artık ızgaralarda doluluktan kaynaklanan taşkınları tamamen bitireceklerini belirtti. Akçay, “Bunu yapabilmek için de düzenli şekilde her ay mevcut rögar ve ızgaralarımızın yüzde 25 civarını temizleyeceğiz. Ayrıca farklı zemin ve eğimlerde farklı tasarımları olan ızgaralar kullanacağız. İlçe belediyelerinin de asfaltlama yaparken ızgaraların üzerini kapatmamaları ve kot farkı yaratmama hususları da altyapının verimli çalışmasında en önemli unsurlardan birisi olarak öne çıkıyor.” dedi.
ANKARALILARA ÇAĞRISI VAR
Akçay, ayrıca atık su (kanalizasyon) ve yağmur suyu hatlarının zamanla kum, çakıl, yağ gibi çökelmiş malzeme birikimi ile dolarak çalışamaz duruma geldiğine dikkati çekerek, vatandaşları ızgaraları tıkayabilecek malzemeleri ızgaralara atmamaları konusunda uyarılarda bulundu.