Çok fazla ışık olmamasına rağmen ışığa bakamıyor ve gözlerinizi kısma ihtiyacı hissediyorsanız bunun nedeni katarakt olabileceği gibi enfeksiyon gibi hastalıklar da olabilir. Ancak HSV olarak bilinen ve vücutta yaralara neden olan virüsün, halk arasında uçuk olarak bilinen türü gözde meydana geldiğinde, ışık hassasiyetine sebebiyet verebilir. Başka belirtilerle kendini çok belli etmese de tedavi edilmediğinde çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Mutlaka ışık hassasiyeti yaşandığında önlem amaçlı doktora görünülmelidir. 


DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>

Gözün önünde oluşan ani gölgeler ve ışık çakması gibi hissettiren noktalar retina dekolmanı adı verilen hastalığın başlıca belirtilerindendir. Bu hastalık gözün retinasının damar tabakasından ayrılmasıyla meydana gelir. Dolayısıyla bu belirtilerle karşılaşıldığında çok dikkat edilmeli ve bir uzmana görünülmelidir. 


DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>

Gözde oluşan batma hissinin birçok nedeni olabilir. Bilgisayara çok bakmaktan dolayı meydana gelen göz kuruluğu ve üveit gibi göz rahatsızlıklarının ana nedenidir. Göz batması bilgisayar kaynaklı olabilirken bir yandan menapoza girmenin habercisi bile olabilir. Bu yüzden hafife alınmadan mutlaka doktora görünülmelidir.


DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>

Göz sulanması genellikle alerji ve soğuk kaynaklı olarak düşünülür. Fakat böyle bile olsa alerjik durumların önlemleri alınmalıdır. Oral tedavi ya da göz damlalarıyla bu durumun önüne geçilmediği taktirde bu durum ilerleyen zamanlarda gözde kalıcı bir hasara neden olabilir. 


DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ>>>

Anormal göz büyüklüğünün yanı sıra bulantı, ağrı ve kusmada meydana geliyorsa bu belirtiler genellikle geniş açılı glokoma hastalığının işaretidir. Gözde oluşturduğu basıncın şiddeti tüm bu belirtilere neden olur. Fakat bu belirtilere; gözde kaşınma, sulanma ve ışığa duyarlılık da ekleniyorsa derhal doktora görünülmelidir.