Mor salkım, eşsiz güzelliğiyle dikkat çeken bir bitkidir ve nisan ayında budanabilir. Ancak, ardışık budama işlemlerinin bitkilere zarar verebileceğini unutmamak önemlidir. Nisan ayında budama yapacaksanız, bu işlemi şubat ayında gerçekleştirmemiş olmanız gerekiyor. Eğer baharın ilk aylarında budama yapmazsanız temmuz ve ağustosu beklemenizde fayda var.

Ortanca bitkisinin yaz boyunca sürekli çiçek açmasını istiyorsanız, nisan ayında budama işlemini gerçekleştirmeyi unutmayın. Unutmayın! Doğru budama, bitkinizin daha sağlıklı ve çekici bir görünüme sahip olmasını sağlar.

Nisan ayı, güllerin ve gül çalılarının budanması için en uygun zamandır. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, güllerinizi rahatlıkla budayabilirsiniz. Budama yaparken cesur olun, çünkü kesilen kısımlar daha gür ve sağlıklı olarak tekrar çıkacak. Budama işlemini gerçekleştirirken yakın aralıklı sapları kesmeye ve tomurcuk düzeyinin 5 ile 7 milimetrenin üzerinde olmasına özen gösterin. Kesimi ise 45 derecelik açılarla yapmanız en sağlıklı yöntem.

Diğer adıyla yaban asması, düzenli olarak budandığında sağlıklı bir şekilde büyür ve çiçeklenir. Nisan ayında yapılacak olan budama işlemi, bitkinin güçlü bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Ancak budamayı yaparken bitkiyi 25 ila 30 santimlik bir yükseklikten kesmeniz gerekiyor.

Nisan ayı, uyku halindeki elma ve armut ağaçlarının budanması için son şanstır. Bu dönemi kaçırmamanız önemlidir, çünkü ağaçlar artık tomurcuklanmaya başlayınca her şey için çok geç olabilir. Meyve ağaçlarınızı kadeh şeklinde keserek ışığın her yere ulaşmasını sağlamanız da bu işin püf noktalarından.