10 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli artık hazır. Müfredat hazırlık süreci boyunca, uzun süren görüş alışverişleri ve kamuoyu analizleri yapıldı. Akademisyenler, öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla toplamda 20 çalıştay düzenlendi. Her ders için ayrı ayrı oluşturulan ekipler, müfredatın hazırlıklarını tamamlamak için yüzlerce toplantı gerçekleştirdi.
YÜZLERCE TOPLANTI, BİNLERCE KATILIM
Geçen yaz aylarından bu yana, binlerce öğretmen ve akademisyen ile bir dizi toplantı düzenlendi. 260'dan fazla akademisyen ve 700'den fazla öğretmen, sürekli olarak bu toplantılara katıldı. Bununla birlikte, müfredatın oluşturulmasında ilave olarak binin üzerinde eğitim paydaşıyla birlikte çalışıldı. Bakanlık merkez teşkilatındaki tüm birimler de müfredat için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.
UYGULAMA SÜRECİ NASIL OLACAK?
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bir haftalık askı sürecinin ardından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından revize edilecek ve son şekline kavuşturulacak. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.
KAMUOYU GÖRÜŞÜNE AÇIK
Yeni müfredat taslağı, kamuoyunun görüşüne sunulmak üzere "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinde yayımlandı. İnternet sitesi üzerinden bir hafta boyunca görüş bildirilebilecek.