LGS puanına OBP etkisi var mı? Ortaokul OBP nasıl hesaplanır?
LGS puanına OBP etkisi var mı? Ortaokul OBP nasıl hesaplanır?
İçeriği Görüntüle

2025 yılında öğretmen adaylarının katılacağı bu yeni sınav sistemi, iki ayrı oturumdan oluşacak. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınavlar, öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi hazırlık programlarına yerleştirilmesinde belirleyici olacak.

AGS VE ÖABT NE ZAMAN YAPILACAK?

AGS oturumu, 13 Temmuz 2025 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Öğretmen adaylarının tamamının katılacağı bu oturumda 80 soru yer alacak. Sınav süresi ise 110 dakika olarak belirlendi. AGS oturumu saat 12.05’te sona erecek.

İkinci oturum olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise aynı gün saat 14.45’te başlayacak. Bu oturum ise branş bazlı yapılacak ve sadece ilgili alanda görev almak isteyen adayları kapsayacak.

AGS VE ÖABT SINAV SÜRESİ VE SORU SAYISI NE KADAR?

  • AGS sınavında 80 soru sorulacak ve süre 110 dakika olacak.
  • ÖABT oturumunda ise 50 soru yöneltilecek.
  • İlköğretim branşları için sınav süresi 90 dakika olacak ve sınav 16.15’te sona erecek.
  • Ortaöğretim branşları için ise sınav 15.55’te tamamlanacak.

Her iki sınav da adayların bilgi düzeyini ölçmek, onları Milli Eğitim Akademisi’ne hazırlamak ve mesleğe seçme kriterlerini objektif şekilde değerlendirmek amacıyla uygulanacak.

AGS VE ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AGS ve ÖABT sınav sonuçları, 13 Ağustos 2025 tarihinde ÖSYM tarafından ilan edilecek. Adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

AGS VE ÖABT SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Yapılan açıklamaya göre, AGS ve ÖABT sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olacak. Bu süre zarfında adaylar sonuçlarını kullanarak Milli Eğitim Akademisi’ne başvuru yapabilecekler.

AGS VE ÖABT KATILIM ZORUNLU MU?

AGS, tüm öğretmen adayları için zorunlu bir oturum olacak. Öte yandan ÖABT, sadece belirli branşlarda öğretmenlik yapmak isteyen adaylar için geçerli olacak. Bu sistem ile birlikte öğretmenlik mesleğine geçişte nitelik temelli bir seçme süreci hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi