Başkent’in önemli kültür sanat mekânlarından TESK Sanat Galerisi bu kez 14 sanatçının suluboya eserlerinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sergi 29 Nisan – 7 Mayıs 2025 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek

Sergide; Çetin Davran, Ayşen Öztürk, Dilek Külek, Emel Duymaz, Fazilet Özkan, Fehmi Doğan, Gülgün Mert, Gülşen Hacır, Naime Arslan, Neriman Erdik, Rana Beşparmak, Zeynep Başel Kuyucu, Reyhan Göl ve Nilgün Çakar’ın eserleri yer alıyor.

Çetin Davran Suluboya Atölyesi Akış Sergisi Rağman Arayancan (1)

SULUBOYA RESİM SUYUN GÜCÜNÜ KULLANARAK YAPILIR

Arkadaşının suluboya eserlerini görmek için sergiyi ziyaret eden ve emekli devlet memuru olduğunu belirten Rağman Arayancan, sergiye ilişkin ankaranethaber.com muhabirine açıklamalarda bulundu. Kendisi de iki yıldır resim sanatıyla uğraşan Arayancan, “Suluboya resim genelde suyun gücünü kullanarak yapılır ve resimde suyu hissedersiniz. Yani fırçayı hissetmezsiniz, o suluboyanın gücüyle renkler birbirinin içerisine girer ve bir doku oluşturur, önemli olan da o dokudur. Ben sanatçı değilim, resmi anlamaya ve yapmaya çalışan, işin henüz başındaki bir kişiyim. Emekli olduktan sonra resim yapmak istedim ve iki yıldır yapıyorum." dedi.

Çetin Davran Suluboya Atölyesi Akış Sergisi Rağman Arayancan (2)

Ortaokul ve lisedeyken de resminin iyi olduğunu, öğretmeninin bu konuda yeteneği olduğunu kendisine söylediğini dile getiren Arayancan, "Ama resim yapmak o kadar kolay bir şey değil. Hani diyorlar ya bir ressama, ‘10 dakikada resim yapıyorsun’ demişler, ressam da ‘O 60 Yıl + 10 dakika’ demiş. Sonuçta tamamen çalışma ve tecrübe işi. Yani ben bunu çok güzel söylüyorum, işte, ‘Boyalar birbirinin içerisine giriyor, şöyle oluyor.’ diye.  Çok güzel diyorum ama bunu bu halde yapabilmek için en az 5-6 yıl çalışmak gerekiyor. Hele kendi tarzınızı oluşturmak için 10-15 yıl gerekiyor. O kadar kolay bir şey değil. Ben yağlıboya, akrilik, karakalem ve suluboya çalışıyorum. Ebru’yu da geçen sene çalışmıştım.

Çetin Davran Suluboya Atölyesi Akış Sergisi (2)

Bel-Mek Kurslarında, değişik kurslarda. Arkadaşım Fehmi Doğan’ın eseri var bu sergide, izleyici olarak geldim. Suluboya olduğu için ve suluboya diğerlerinden farklı bir teknik olduğu için. Yani o suyu birbirine karıştırmak, estetikle buluşturmak o kadar kolay bir şey değil. Ben de gelip fikir alayım dedim. Çok güzel bir sergi, beklentilerimi karşıladı diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Malatya Kale’de 3.4 Büyüklüğünde Deprem Malatya Kale’de 3.4 Büyüklüğünde Deprem

Çetin Davran Suluboya Atölyesi Akış Sergisi (1)Çetin Davran Suluboya Atölyesi Tesk Sanat Galerisi SergiÇetin Davran Suluboya Atölyesi Akış Sergisi Rağman Arayancan (3)Çetin Davran Suluboya Atölyesi Akış Sergisi (5)

Muhabir: Necdet Gürsoy