Katılımcılar, Sanatçı Şerivan Tutuş‘un yönlendirmesiyle, ‘Toplum, çürüdüğünü ne zaman fark eder?’ sorusuna verdikleri yanıtları fonda blues ve caz müziği dinlerken tuvale aktaracak.
12 Temmuz 2025 Cumartesi günü saat 16.00-20.00 arasında Birleşik Krallık Büyükelçiliği'nde gerçekleşecek etkinlikte, katılımcılar müzik ve sanat aracılığıyla topluma ve kendilerine dair derinlikli bir keşfe çıkacak.
TOPLUM ÇÜRÜMEYİ NE ZAMAN FARK EDER?
Atölyenin merkezinde, katılımcılara yöneltilen düşündürücü bir soru var: “Toplum, çürüdüğünü ne zaman fark eder?”
Blues, caz ve klasik müziğin fonunda, bu soruya verilen sezgisel yanıtlar tuvallere aktarılacak. Resim yapma deneyimi gerektirmeyen bu atölye, katılımcılara yalnızca bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda Henri Bergson’un ‘sezgi’ felsefesinden ilham alan bir içsel yolculuk vadediyor.
RENKLERLE KELİMELERİ DİLE GETİRME ATÖLYESİ
Katılımcılar, kendilerine rehberlik eden Şerivan Tutuş’un yönlendirmeleriyle bir kelime seçerek bu kelimeyi sadece renk ve formla ifade etmeye çalışacak. Atölyenin amacı bir "eser" üretmekten çok, sezgiyi ve duyguyu özgürce ortaya koymak. Sanat yoluyla bireysel farkındalık ve ifade alanı yaratmak, etkinliğin temel motivasyonu.
İSPANYA’DAN TÜRKİYE’YE YOĞUN KATILIM
Bu özgün atölye, bugüne kadar İspanya, Portekiz ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde yoğun ilgiyle karşılandı. Ankara’da ise ilk kez bu ölçekte katılımcıya açık olarak Birleşik Krallık Büyükelçiliği’nde düzenleniyor.
ŞERİVAN TUTUŞ KİMDİR?
Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişisel sergi ve sahne performansına imza atan Şerivan Tutuş, çağdaş sanatın dikkat çeken isimlerinden biri.
Kişisel sergilerinden bazıları:
Ankara Sıkıntısı – Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi (2021)
Köklerin Göçü – İstanbul Metro Han ve Ankara Zülfü Livaneli Kültür Merkezi (2022)
Renklerin Senfonisi – İstanbul Kurşunlu Han ve Duende Sanat Galerisi (2023-2024)
Göçün Hafızası: Köklerden Kanatlara – İspanya A Coruna (2025)
Sahne performanslarında ise Bulutsuz Özlem’den Gomidas oyununa, İspanya'dan Hatay Senfoni Orkestrası’na kadar pek çok önemli projede yer aldı.
Katılım ücreti 400 TL olan ve 30 kişi ile sınırlı olan etkinlik için önceden kayıt yaptırılması gerekiyor.