Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, stresin fiziksel ve psikolojik etkileri ile baş etme stratejileri ele alındı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği sempozyum, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmaları Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgül Kısa ve sempozyumun düzenleyicilerinden Dr. Halil Öser tarafından yapıldı.

ASBÜ’de sertifikalı metin yazarlığı etkinliği: Dijital çağın kalemleri yapay zekâya karşı ASBÜ’de sertifikalı metin yazarlığı etkinliği: Dijital çağın kalemleri yapay zekâya karşı

33-30

UZMANLAR STRES YÖNETİMİNDE ETKİLİ YÖNTEMLERİ ANLATTI

Etkinlikte farklı disiplinlerden gelen uzmanlar, stresin bedensel, zihinsel ve duygusal boyutlarıyla nasıl baş edilebileceğine dair bilgiler sundu.
Programda konuşmacı olarak yer alan isimler şunlardı:

Dr. Halil Öser, stresin günlük yaşam üzerindeki etkilerini ve bu etkilerin nasıl yönetilebileceğini ele aldı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sezin Şenkal, sağlıklı beslenmenin stres yönetimindeki rolüne dikkat çekti.

Fonksiyonel Tıp Uzmanı ve Biyolog İdil Alpas, beden-zihin ilişkisine dair bilimsel açıklamalar yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Mindfulness ve Şefkat Eğitmeni Selhan Güçeri ise farkındalık temelli stres azaltma yöntemleri üzerine uygulamalı bilgiler paylaştı.

44-22

KATILIMCILARDAN YOĞUN İLGİ

Farklı akademik birimlerden öğrenci ve öğretim üyelerinin yanı sıra kamu ve özel sektörden de çeşitli katılımcıların yer aldığı sempozyum, interaktif sunumlarla zenginleştirildi. Soru-cevap bölümleriyle katılımcıların aktif olarak sürece dahil olmaları sağlandı.

HATIRA FOTOĞRAFIYLA SONA ERDİ

Programın sonunda Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, sempozyuma katkı sağlayan konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim etti. Etkinlik, tüm konuşmacı ve katılımcıların yer aldığı toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

22-28

Etkinlik, günümüzün en yaygın sorunlarından biri olan stresin çok boyutlu ele alınması açısından önemli bir farkındalık platformu sundu. Üniversite yönetimi, benzeri etkinliklerle bu tür sosyal ve bilimsel farkındalıkların artırılmasına devam edileceğini belirtti.

Kaynak: Hacer Koca