Kış aylarında, yavru ve yaşlı Kangal köpeklerinin yuvalarının altına kuru ot ve koyun dışkısı serilmesinin önemine vurgu yapan Yıldız, "Mutlaka olması gereken ilk önlem; yaşlılar, yavrular ve düşkünlerin altlarını sıcak tutup, bulunduğu noktalara kuru ot ile altyapılarını oluşturuyoruz. Altlarını doldurduktan sonra problem olmuyor. Bazen koyun dışkıları getirip otlarla harmanlayıp koyuyoruz. Bu da altlarını ısıtıyor, yani bir kalorifer görevi yapıyor" dedi.

SOĞUK HAVA KANGALLARA ARTI DEĞER KATIYOR

Uzman Kangal köpeği eğitmeni ve yetiştiricisi olarak bilinen Yıldız, Kangal köpeklerinin soğuk havada yaşamasının onlara artı değer kattığını belirtti. Kangalların Anadolu merkezli yüksek karasalların aslanları olduğunu söyleyen Yıldız, "Dolayısıyla soğukta mobilize oluyorlar. Soğuk, onların yaşam tadıdır. Psikolojik olarak inanılmaz dönüşler yapıyorlar. Bu psikolojik dönüş onlara sağlık katıyor ve insanlara olumlu yansıyor. Beden sağlığı kazanıyorlar. Soğuk Kangala inanılmaz derecede artı değer katıyor. Eksi arttıkça, çoğaldıkça eksi 20-25'e kadar çok rahat dayanabildiklerini görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

SOĞUK HAVA KANGALLARA TATİL GİBİDİR

Kangallar için "Soğuk onun için bir tatildir" diyen Yıldız, Kangal köpeklerinin sıcakkanlılıklarından dolayı soğuğun hiçbir etki etmediğini belirtti. Yıldız, "Anadolu merkezli Kangalların soğukta kalmasında herhangi bir olumsuzluk görmeyin, dışarıda yatsa bile dokunmayın. Çünkü o onun tadını yaşıyor. Soğuk onun için bir tatildir" ifadelerini kullandı."

Muhabir: İhlas Haber