Vücudunuzu ne kadar bildiğinizi hiç düşündünüz mü? Bilim insanlarına göre insan vücudu o kadar gizemli ve karmaşık ki yıllarca üstünde çalışılsa bile her seferinde çok daha şaşırtıcı bilgilerle karşılaşılıyor. İşte biz de sizler için son yıllarda insan vücudu üzerindeki yeni keşifleri derledik.
ŞAŞIRMAYA HAZIR MISINIZ?
HABERİN DEVAMI VAR>>>
Çevrenizde mutlaka yemek yedikten sonra kulaklarının çınladığını söyleyenler vardır. Peki bu ne demek oluyor?
Araştırmalara göre, tüketilen yiyecek ve içecekler kulaktaki sıvı miktarının değişmesine neden olabilir. Bunun sonucunda ise çınlama denilen bir ses meydana gelebilir. Üstelik eğer tatlı, tuzlu yiyecekler ve kafein fazla tüketilirse duyma yetisinde geçici de olsa kayıplara sebep olabilir.
Ülkemizde özellikle soba zehirlenme haberlerini maalesef çok fazla duyuyoruz. Peki bunun nedeni ne insanlar neden bunu önceden fark edemiyorlar?
Bunun nedeni, insan vücudu soluğu havanın oksijen mi yoksa başka bir hava mı olduğu ayrımını yapamaz. Dolayısıyla oksijen yerine farklı bir hava soluyan insanlar yalnızca uykusu gelmiş gibi hisseder ve bunun sonu da ölüme gider...
*Ülkemizde karbonmonoksit zehirlenmelerinin bu kadar fazla görülmesinin temel nedeni de budur.
Sarımsağın parçalanması sırasında ortaya çıkan allicin adı verilen organik birleşim, hücre zarına nüfus ettiğinde kan dolaşımıyla beraber hareket eder ve bu şekilde tat alma duyularına ulaşır.
*Dolayısıyla ayak tabanınıza sarımsak sürdüğünüzde, yaklaşık yarım saat sonra hem kokusunu hem tadını alabilirsiniz.
Yapılan araştırmalara göre erkeklerde pazartesi günleri kalp kirizi geçirme oranı %25 daha fazlayken kadınlarda ise %20 daha fazladır. Bu durumun bir nedeni, hafta sonu tatilinden sonra işe başlamanın verdiği strese bağlanırken uzmanlar asıl neden olarak hafta sonu tüketilen alkolü gösteriyor.
Anestezi özellikle güzellik sektörünün de gelişmesiyle neredeyse her alanda kullanılan uyuşturucu bir ilaçtır. Peki hiç düşündünüz mü anestezinin bu uyuşturucu özelliğinin nederen geldiğini?
İlginç bir şekilde birçok araştırmaya rağmen anestezinin insanı uyuşturabilme özelliğinin nereden geldiği bilinmiyor ve bu maalesef oldukça ürkütücü...
Nörodejeneratif hastalıklardan olan Alzheimer hakkında bilim insanlarının yaptığı araştırmanın sonucu bilim dünyasını şaşırttı.
Sonuca göre; hastalığın ilk belirgin olarak boy gösterdiği zamandan 10 yıl önce başladığı ve eğer tam bu zamanlarda tedavi edilebilirse tedavinin sonuç verebileceği görüldü.
Antibiyotik kullanımının yalnızca doktor gözetiminde olması gerektiğini duymuşsunuzdur. Peki ama neden?
Antibiyotikler solunum yolları enfeksiyonu gibi yalnızca bakterilerin neden olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılır. Virüslere karşı hiçbir etkisi yoktur. Dolayısıyla gelişi güzel kullanılan antibiyotikler insan vücudunu zehirler.