Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendi sosyal medya hesabından eski bakan Yılmaz Karakoyunlu'nun hayatını kaybettiğini duyurdu.
Koca'nın paylaşımında şunlar yer aldı:
"Devlet eski bakanlarımızdan Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde geçirdiği rahatsızlık sebebiyle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."
Yılmaz Karakoyunlu kimdir?
1936 İstanbul doğumlu Karakoyunlu, Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi, ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Amerika Birleşik Devletleri'nde Georgia Üniversitesi'nden İş İdaresi Yüksek Lisans derecesi ve Michigan Üniversitesi'nden iki kez MBA derecesi ile doktora diplomasını alan Karakoyunlu, kariyerine banka müfettişliği ile başladı. Devlet Planlama Teşkilatı Finans Şubesi Müdürlüğü görevini üstlenen bu kişi, bu süreçte çeşitli üniversiteler ve kuruluşlarda finansman konularında konferanslar verdi.
Özel sektöre geçiş yapan Yılmaz Karakoyunlu, çeşitli kuruluşlarda yöneticilik ve danışmanlık görevlerinde bulundu. Aralık 1995 ile Nisan 1999 genel seçimleri arasında Anavatan Partisi (ANAP) listesinden İstanbul Milletvekili olarak seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) parlamenter olarak görev aldı. Bu dönemde Özelleştirme İdaresi ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT)'ndan sorumlu Devlet Bakanlığı, Hükümet Sözcülüğü, ve Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevleri üstlendi.

Siyasi konularda "Sabah" gazetesinde yazılar kaleme alan Karakoyunlu'nun eserleri, İstanbul Şehir Tiyatroları repertuarına alındı. Ayrıca makaleleri "Sabah" gazetesinin "Din ve Siyaset" başlıklı köşesinde yayımlandı. Romanlarından "Güz Sancısı" ve "Salkım Hanımın Taneleri" yabancı dillere çevrildi. 1990 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandığı "Salkım Hanımın Taneleri" adlı eseri 1999'da sinema filmine uyarlandı ve Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film Ödülü"ne layık görüldü.
Ayrıca metin yazarlığını yaptığı "Türk İktisat Tarihi" belgeseli 1992 yılında sekiz bölüm olarak TRT 1 televizyon kanalında yayınlandı.
YILMAZ KARAKOYUNLU ESERLERİ
ESERLERİ:
ÖYKÜ: Mor Çiçekli Natürmort (1984), Mevsimler Eskidi Biraz (1984).
ROMAN: Salkım Hanımın Taneleri (1990), Üç Aliler Divanı (1991), Güz Sancısı (1992), Çiçekli Mumlar Sokağı (2000), Yorgun Mayıs Kısrakları (2004), Perîze - Ezan Vakti Beethoven (2005).
ŞİİR: O Hayal Aynasından (1988), Rubailer (1998).
OYUN: Sokullu / Zirveden Sonra Devlet (oyn., İBŞT, 1989), Altın Huylu Doruklar / Yıldırım Beyazıd (oyn., İBŞT, 1986), Brütüs Aranıyor (oyn., İBŞT, 1989), Romanos Diyojen (oyn., İBŞT ve DT, 1990), Mithat Paşa / Önce İnsan (1997; oyn., İBŞT ve DT, 1995), Kuzguncuklu Fazilet (1997; müzikal, Oyn., İBŞT ve DT, 1995).
İNCELEME: Türk Ekonomisinde Çağdaşlaşma Süreci (1997), Liberalizmin Türkiye Promenadı (1997).
DERLEME: Yahya Kemal Şarkıları (1999), Parlamenter Bestekârlar (1999).