54’ncü okuma, Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Özçetin’le, Ulus Baker’in “Kanaatlerden İmajlara Duygular Sosyolojisine Doğru” kitabında yer alan ‘Dil ve İletişim Eleştirisinin Boyutları’ (s. 78- 86) başlıklı kısım üzerinden yapıldı.
İletişim fakültesi akademisyen ve öğrencilerinin yanı sıra farklı branşlardan pek çok katılımcının takip ettiği ve Ulus Baker’in denemelerini, estetikten tarihe, felsefeden sosyolojiye, farklı ilgi ve bilgi alanlarıyla etkileşime açan bu buluşmalar 2015 yılından beri düzenli olarak sürdürülüyor.
İLETİŞİMİN DOĞASI ÇOK BOYUTLU
Etkinliğin ardından ankaranethaber.com muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Burak Özçetin, Ulus Baker hocanın ‘Kanaatlerden İmajlara Duygular Sosyolojisine Doğru’ adlı kitabından hareketle iletişim meselesini derinlemesine kavramaya çalıştıklarını belirterek, “İletişimin çok boyutlu, açık, demokratik doğası üzerine konudan konuya atlayarak bir sohbet gerçekleştirmeye çalıştık.
İletişim üzerine, iletişim kuramları üzerine, İletişim felsefesi üzerine konuştuk. 20. Yüzyıl boyunca iletişim kavramının farklı farklı düşünürler, farklı farklı felsefeciler, farklı farklı düşünce okulları, ekolleri tarafından nasıl ele alındığını konuştuk. İletişimin; demokratik bir tahayyülün, demokratik bir siyasetin, demokratik bir birlikteliğin önemli unsurlarından biri olduğunu konuştuk.” ifadelerini kullandı.