Fuara; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci katıldı.
“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, fuarda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin savunma sanayisinde ulaştığı seviyenin altını çizerek şunları söyledi:
"Bugün sizlerle paylaşacağımız ürünler, Roketsan’ın ve ülkemizin geldiği teknolojik seviyeyi gösteriyor. Yerli ve milli sistemlerimiz sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’ne değil, dost ve müttefik ülkelere de güç katacak."
AKATA KAPSÜLLÜ ATMACA
Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki ATMACA Gemisavar Füzesi'nin denizaltından atılabilen versiyonu olan AKATA Kapsüllü ATMACA, Türkiye’yi denizaltından güdümlü füze atabilen sayılı ülkeler arasına taşıyacak. 250 kilometreyi aşan menzili ve yüksek patlayıcılı harp başlığıyla mavi vatanın savunmasına stratejik katkı sağlayacak.
GÖKBORA GÖRÜŞ MENZİLİ ÖTESİ HAVADAN HAVAYA FÜZE
İnsanlı ve insansız savaş uçaklarından atılabilen GÖKBORA, 100 deniz milini aşan menzili ve üstün güdüm yetenekleriyle dikkat çekiyor. Özellikle KAAN ve KIZILELMA platformlarından iç istasyon fırlatmasıyla düşman tehditlerine karşı Türk Hava Kuvvetleri'nin en önemli vurucu güçlerinden biri olacak.
TAYFUN BLOK-4 HİPERSONİK FÜZE
Türkiye’nin en uzun menzilli yerli balistik füzesi TAYFUN'un BLOK-4 Hipersonik versiyonu ilk kez sergilendi. 7 ton ağırlığa sahip olan bu sistem, hipersonik süratiyle düşman hava savunmaları, komuta merkezleri, askeri hangarlar gibi kritik hedefleri uzun mesafeden yok etme kapasitesine sahip.
EREN YÜKSEK HIZLI ÇOK AMAÇLI DOLANAN MÜHİMMAT
SİHA, helikopter, kara aracı ve deniz platformlarından fırlatılabilen EREN mühimmatı, düşük hızlı hava hedeflerinden zırhlı araçlara kadar birçok hedef türüne angaje olabiliyor. 100 kilometrenin üzerindeki menzili ve uzun havada kalış süresiyle çok amaçlı kullanılabilecek.
300 ER HAVADAN ATILAN BALİSTİK FÜZE
Jet ve SİHA’lardan fırlatılan 300 ER, 500 kilometrenin üzerindeki menzili sayesinde stratejik hedeflere hava savunma sistemlerine yakalanmadan saldırı imkanı sunuyor. Katı yakıtlı motoru sayesinde yüksek hız ve isabet oranına sahip olan sistem, farklı hedeflere uygun güdüm ve harp başlıklarıyla donatılabilecek.
ŞİMŞEK-2 UYDU FIRLATMA ARACI
Türkiye’yi uzay yarışında bir adım daha öne taşıyacak ŞİMŞEK-2 Uydu Fırlatma Aracı da ilk kez tanıtıldı. 1.500 kg ağırlığındaki uyduları 700 kilometre irtifaya çıkarabilecek araç sayesinde Türkiye, kendi uydularını güneş eşzamanlı yörüngeye yerleştirme kapasitesine sahip olacak.
ROKETSAN’DAN TAM BAĞIMSIZ SAVUNMA SANAYİİ İÇİN DEV ADIM
IDEF 2025’te tanıtılan yeni sistemler, Roketsan’ın hem kara, hava, deniz hem de uzay alanındaki kabiliyetlerini ortaya koydu. Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayii hedefi doğrultusunda geliştirilen bu sistemlerle Roketsan, küresel savunma pazarındaki konumunu daha da güçlendirmiş oldu.