Psikiyatri Araştırmaları Dergisi'nde yayınlanan çalışma, 44'ü psikolojik rahatsızlık tanısı almış, 36'sı ise psikolojik olarak sağlıklı olan toplam 80 katılımcının ellerini inceledi. Araştırmacılar, katılımcıların sağ ellerini detaylı bir şekilde taradılar ve çeşitli psikolojik değerlendirmelerden geçirdiler.


Çalışmada kullanılan testlerde yüksek puan alınması, deneğin daha yüksek düzeyde psikopatik ve antisosyal özelliklere sahip olduğunu gösteriyordu. Sonuçlar, daha düşük bir "2D:4D" oranının (işaret parmağından daha uzun bir yüzük parmağı) antisosyal ve psikopatik özelliklerle bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

Daha önceki çalışmalarda, parmak uzunluğunun fetal gelişim sırasında maruz kalınan testosteron ve östrojen miktarından etkilendiği belirtilmişti. Yüksek testosteron seviyeleri daha düşük bir "2D:4D" oranına neden olurken, düşük testosteron seviyeleri daha yüksek bir orana yol açmaktadır. Bu durum, yetişkin bir bireyde daha fazla psikopatoloji belirtilerinin doğum öncesi dönemde yüksek testosteron ve düşük östrojen seviyelerine maruz kalınmasıyla ilişkilendirilmesine olanak tanıyor.


Ancak, işaret parmağının yüzük parmağından uzun olmasının psikopatinin kesin bir göstergesi olmadığı vurgulanmaktadır.


Araştırma sonuçları, cinsiyet fark etmeksizin "işaret parmağından daha uzun bir yüzük parmağına sahip olma" durumunun, yüksek testosteron seviyeleriyle ilişkilendirilerek spor performansıyla bağlantılı olduğunu gösterdi. Genelde erkeklerin işaret parmaklarının yüzük parmaklarına göre daha kısa olduğu ve benzer şekilde, kadın Olimpiyat sporcularının daha düşük "2D:4D" oranlarına sahip olduğu belirlendi. Bu durum, parmak uzunluğu ile hormonal seviyeler arasındaki kompleks ilişkiyi vurguluyor.